HTML

Szemcseppek rózsaszín ködlátás ellen

Egyfajta vélemény a világ dolgairól, küzdelem egyes téveszmék ellen. Te mit gondolsz?

Friss topikok

  • : Az átvert ország Maga ássa sírját! Választva pusztítóit. Ügyes kirablóit! Vérén élősködőket! Gyilk... (2020.07.18. 08:31) Turáni átok valósága
  • Szúrófény: Toldi ma Ég a gyűlölettől, a kopár szik sarja, Kókadt kommunisták, legelésznek rajta! Nincs egy ... (2016.05.11. 08:38) Politikai hagyományaink - Ady Endre tanulságtételeiből
  • Szúrófény: @Javorszarvas: Régen, Magyarország. Régen, talán még, Magyarország volt. Nincs már magyar, elmagy... (2016.05.11. 08:30) Trianon évfordulójára 2.
  • Szúrófény: Ha hülye kerül hatalomba Jut minden, lassan romba. Mint baktérium tenyészet, Megrohasztja az egés... (2016.05.11. 08:19) Remete levele: az újévről
  • Trig: Máraiban az a csodálatos, hogy ideológiák szintjén (sem) ismert megalkuvást. Ugyanilyen kritikáva... (2009.05.31. 15:06) Márai és Feynman

Linkblog

Trianon évfordulójára 2.

2009.05.31. 13:19 Szúrófény

A háború igazi okai

 

A koalíciós politika bűnei: (itt az 1906 ápr. 4.-én alakult Nemzeti Koalícióspárt kormányának intézkedéseiről van szó). A koalíció, hogy az ország népe előtt — közjogi ellenzéki programja dacára — Ausztriával szemben tanúsított gyönge politikáját leplezze, egész sor olyan intézkedést tett, amelyeknek éle a délszlávok ellen irányult.

A pánszlávizgatásoknak újabb bőséges táplálékot nyújtott az ugyancsak 1908-ban bekövetkezett Bosnyák-hercegovinai annexió.

Berctold gróf (a monarchia londoni követe) mindenáron háborút akart Szerbiával s e közben elkövette azt a ballépést, hogy Oroszországot is kihívta maga ellen, Angliát is elhidegítette, nem szólván az olasz és román kér­dés kezeléséről.

Szegény, naiv császár nem értette, hogy Berctold egészen külön játékot játszik, amelynek sakktábláján a né­metek is, a Monarchia is Oroszország is, meg Szerbia is csak figurák voltak... a gróf indián stílű késhajigáló játé­ka, nagymértékben hozzájárult a háború kitöréséhez és főként a végzetes orosz beavatkozás felidézéséhez.

A villámháború: ahogyan megvalósult. 1914 VI. 28.-án Szarajevó. 1914. IX. 9.-én a marnei csatavesztés után II. Vilmos felmérte, hogy többé nem nyerheti meg a háborút. (259. old.)

Conrád tábornok II. Vilmos vezérkari főnöke szerint: mondjuk már ki egyszer eszközeink végzetesen szegé­nyes, elégtelenségét, amellyel eleve bűn volt egy világháború rizikóját magunkra vállalni 213.

A „mentő ötlet" (Bismarck nyomán) 1914. XI. 2. Bankszámlanyitás Lunacsarszkij, Lenin, Trockíj, Zinovjev, Kamenyev, stb. elvtársak javára, hogy forradalmi agitációjukat a fronton működő csapatok között végezzék. A számla végösszege ötvenmillió rubel. 246. Leninék öntudatos proletáruralma a német militarizmus legaljasabb szolgálatára adta el magát. 249. Németország a breszt-litovszki békeszerződésben a bolsevistáknak azt az en­gedményt tette, hogy elismeri a magántulajdon megszüntetésének tényét, hat milliárd aranymárka végkielégítés júdásbérért! (Jó befektetés lett az az ötvenmillió!)

Bismarck-ék receptje volt, már a porosz-francia háborúban, a francia katonák háta mögött kicsiholták a pári­zsi kommünt, amelyben tudvalevőleg Clemeceau és Ugron Gábor is oly tevékeny részt vett. 241. oldal.

 

A magyarországi vörös terror okát, felidézőjét és bűnösét tisztán és kizárólag a német civil- és katonai diplo­máciában kell keresnünk! (És nem Károlyi, vagy Kun Béla bűneként) 253. Bűnös első sorban a német háborús kormányzat, a katonai, vezetőségek amelyek saját embereik útján bolsevizálták az orosz frontot... Felelősek főként az entente fékevesztett militarizmusának Magyarországra küldött kis tábornokai, őrnagyai és egyéb basái, akik folytonos szerződésszegéssel a kétségbeesésbe hajszolták a magyarságot. 240.

A német hadipolitika vezetőinek szinte fantasztikusan rövidlátó stratégiai érzékére jellemző: az könnyel­műség, amellyel a korlátlan búvárhajó-harc felidézésével ránk vonták az amerikai hadüzenetet. Pedig tudták, hogyha Németország ehhez a fegyverhez nyúl, akkor "az egész világ úgy fog bennünket agyonverni, mint egy veszett kutyát." 261.

Az 1918 augusztus eleji sorsdöntő napokban már több, mint másfél millió fiatal, rugalmas amerikai zsoldos állott szemközt a mi nyolc sorozáson átment vagy háromszor, négyszer újra frontra küldött öreg népfelkelőinkkel szemben. 264.

A románoknak Erdélyre való jogát már a háború előtt elismerte Németország; az önálló Csehszlovákiát már 1916-ban elfogadta Németország. 301. Fejtő F.: " Az USA bízott valamelyest abban, hogy elszakíthatja Ausztriát Németországtól, ha biztosítják, hogy e válás estén érdekeit tiszteletben fogják tartani. Válasz: szó sem lehet arról, hogy az Osztrák-Magyar- Monarchiát elválasszák szövetségesétől! Viszontválasz: az USA háborús céljai között említést tett" az elnyomott kisebbségi népek felszabadításáról" Ebből csak a hülye nem értette meg, ki­mondatott a Monarchia halálos ítélete!

Egészen regelrecht katonai vereség volt ez: elvesztette a háborút az a német hadvezetőség, amelynél rövid­látóbb, tudatlanabb vezérek még nem állottak küzdő csapatok élén. 325.

„Vereséget szenvedtek nem a franciáktól, hanem saját császáruk öntelt ostobasága következtében. Jóllehet nyomta őket mind a külső túlerő, mind a belső hitvány vezetés." Engels, 1859., A francia-osztrák háborúról.

Az osztrák hadbiztosság, mint az egész osztrák adminisztráció, a megvesztegetés és sikkasztás tanyája... Ha a csapatokat rosszul és rendszertelenül élelmezik, s az osztrák adminisztráció veszedelmesebb ellenségnek bizo­nyul, mint az olasz tüzérség. ...az osztrák hivatalos jelentés szándékosan zavaros, hogy takargassa az örökletes hadúr bámulatos baklövéseit. Annyi azonban teljes bizonyossággal" kitűnik belőle, hogy a csata elvesztésében főként Ferenc József és kamarillája a bűnös. A gyalázatosan rossz vezetés okozta a háború elvesztését.

Oroszország ebben az, évszázadban, két ízben szövetkezett Franciaországgal, és mindkét alkalommal Néme­tország felosztása volt a szövetség célja. Mindenekelőtt Ausztriát kellett megsemmisíteni. Oroszország azért mentette meg Ausztriát, hogy ne forradalom révén bomoljék fel, hiszen az kicsavarná az orosz politika kezéből a szabaddá vált alkotó részek irányítását. Ám az egyes nemzetiségek önállósult mozgalma 1848.-tól képtelenné tette Ausztriát arra, hogy Oroszországgal továbbra is szembeszálljon — és ezzel megszüntette Ausztria fennma­radásának utolsó belső történelmi alapját is. Engels, 1860.

Átka volt aztán a Monarchia hadvezetésének e klikk-rendszerrel szorosan egybefüggő főherceg-kultusz, amely — mihelyt valaki császári és királyi fenségnek született — nyomban potenciális hadvezért vagy katonát is látott benne. 335.

"Ha közelebbről szemléljük azokat a férfiakat, akik tébolyult időkben a világot igazgatják, jobban csodálko­zunk hitványságukon, mint amennyire meglep minket létezésük. Megdöbbentő milyen kevés tehetség szüksé­geltetik ahhoz, hogy valaki birodalmak sorsa felett döntsön, és be kell látnunk, hogy az emberi dolgokban van valami végzetszerű, és titokzatos amire nincs magyarázat"

Chateaubriand fr. történész

 

Ferdinánd bolgár cár 1918. szeptember 22.-én a következő jelentést küldi II. Vilmos császárhoz: a déli fron­ton az ellenségnek több mint 351 zászlóalja, tehát 221 ezer embere és 1824 ágyúja van. 375.

Ezzel szemben a Monarchia 54 zászlóalja állott, tehát közel hétszeres a túlsúly. De mindezzel szemben csu­pán egy, a katonai alreál iskolákban sem szokatlan kérdést teszünk fel Kövess vezérezredes és Nagytrafikos úr elébe: tudja-e, hogy 252 zászlóaljnak a magyar frontra való szállításához hány vonat kellett volna?! Egy gyalog­sági hadosztály vasúti szállításához 70 db. 100 tengelyes vonat szükséges. Tehát a 252 zászlóaljnak a Duna ­vonalra való szállításához éppen 1350 száztengelyes vonat kellett volna. 380.

Ezzel természetesen és semmiféle ellenálló erővel nem rendelkeztünk a háború végén. Az idézetek Supka Géza: A nagy dráma című könyvéből (1924, miskolci Reggeli Hírlap) kiadásából valók, oldalszám megjelölés­sel.

 

 

Kiegészítés  Szekfű Gyula: Három Nemzedékből

 

 

 

„ A nemzet nem akarta a kiegyezést, de nem akarta azt sem, ami a kiegyezés megszüntetésének következménye lett volna: az újabb harcot Ausztriával és a dinasztiával. Ebből adódott a kormány állandó kényszerhelyzete: fenntartani a 67-es kiegyezést a nemzet ellenére is… Felelősséget érző kormány másként nem tehetett, mert nem tehette ki az újabb konfliktusnak a magyarságot mely ez esetre eleve semmi áldozatkészséget nem tanúsított.”

Miért is harcolt volna azért az országért, mely neki oly keveset adott? Nyomorával, verejtékével szolgálta urait, vérét már nem kívánta áldozni, hogy urai a „maguk urai lehessenek,” osztrák birodalmi fennhatóság nélkül. „az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal”— Jelenti ki Széchenyi a maga élete tapasztalatát 1857-ben. Magyarországon az önkény több emeletes volt, a birodalmi közigazgatás önkénye az urakon, a közigazgatáson. A Vagyonosok önkénye a szegényeken, a nemzetiségieken, (mely előttük, mint „magyar nemzeti” önkény jelent meg) összekeveredett az egyéni önkény az államival, illetve a földesúr elleni gyűlölet áttevődött a magyar államra, mert az állam és a törvényhozás szentesítette, az Ő elnyomásukat.

Platón (I. e. 500 tehát 2500 éve tudni lehet) Az állam című művének: az oligarchia jellegzetes hibái 551/c pontja idézem: „alig képesek hadat viselni, mert szükségképpen felfegyverzik a tömeget, és akkor az ellenségnél is jobban retteghetnek tőle!” Linder Béla nem volt gyáva? Vagy nagyon is jól tudta okosabb elszedni a fegyvert a katonáktól, mert a helyzet Dózsa népének feltámadásával fenyegette Őket! (Félmillió halott, másfél millió sebesült volt a háború eredménye!)

Két példa arról, hogy a helyi „kiskirályok” mennyire tisztában voltak azzal, mit is várhatnak az elnyomott néptől: Kozma György zempléni, majd csongrádi főispán: Húsvét Hétfőjén (1919. 04. 21.) halottam meg a hírt a román hadsereg előrenyomulásáról, és Vásárosnamény megszállásáról. Mindenképpen arra törekszem, hogy a románok által megszállt területre kerüljek. Az volt az érzésem, nekem, is mint annyi másnak, inkább az oláh, vagy akár maga a Belzebub, mint a vörös.”

Jozef Sluka visszaemlékezése 1919. 10. 26.-ára a Ruttkára történő bevonulásra: „a gazdagok elbújtak. Rettegtek a szegénynép jogos bosszújától” Jusson eszünkbe, hogy a háborúvesztés következtében, a felső vezetés teljes csődje nyomán, a középvezetés, a helyi közigazgatás ugyanúgy csődbe jutott, és (egy-két kivételtől eltekintve) semmiféle ellenállás megszervezésére nem volt képes a bevonuló cseh, román, stb. megszállók ellen! A gentryvé züllött nemesi ország vezető úri osztály. Sőt a magyar vagyonos osztályok és képviselőik ebben a helyzetben a megszállók oldalára álltak, és ott kerestek menedéket.

Károly Mihály a Minisztertanács 1919. 02. 18. ülésén: „A felszabadító hadjárathoz nemcsak hadseregre, hanem lelkesítő motívumra is szükség lesz. Ilyen a teljes jogegyenlőség, a földbirtokreform, az igazságos vagyonelosztás. Ha az ipari munkásság fogja felszabadítani az elnyomott népeket, kell, hogy rámutathasson arra, hogy háta mögött olyan ország van, amely odahaza ezt a felszabadító munkát elvégezte”

 

Feszty Árpád

akaratlan tanúságtétele Trianon okáról

 

 

Amikor a szabadsághőseinkre ma, ötven év múlva büszkén tekintünk vissza, önfeláldozó nagy tetteikről hálása emlékezzünk meg, szomorú jelenség zavarja meg szívünknek tiszta örömét. (Ez már nálunk hagyomány!)

A régi, primitív, de becsületes gazdálkodást, amellyel Magyarország tejben-vajban Kánaánnak neveztetett, új rendszer váltotta fel. A régi birtokos földjét a haza egy darabjának tekintette, a mai birtokos előtt a haza egy-egy darabja nem más, mint pénzérték, befektetett tőke… Ez a merkantilisan gazda, ha azt látja, hogy földje a rajta élő nép által megművelve nem hajt elég percentet, fogad más vidékről olcsóbb munkaerőt, s a befektetett tőkét magasabba kamatoztatja. Igaza van kereskedelmi szempontból, de ezt haza szeretetnek nevezni valóban nem lehet. A mai birtokosok és bérlők a mai rendszerrel, ezrével kergetik el a földről a népet a tengerentúli tartományokba, hogy ott, keressék meg kenyerüket ahol lehet. És nem cselekszik ezt hódításvágyból, dicsőségért, nem is ellenséges szándékból, hanem tiszta kalkulusból. De ez a kalkulus kegyetlenebb a töröknél-tatárnál, mert az csak a testet ölte meg, kincsét rabolta el, csak a testet vitte ki rabszíjon idegen országba. De ez a kalkulus a lelket támadja meg, mert elkergetve őt az ősi rögről, megöli a lelkében azt, ami az emberben a legszebb, a legmagasztosabb, s ami a nemzetre nézve a legpótolhatatlanabb, a legdrágább, legértékesebb, kitépi lelkükből a hazaszeretetet.

(Ennek, az lett az eredménye, hogy amikor a szomszédok rabló hordái rátörnek az országra, a nép ezt, ellenállás nélkül tűri, tudomásul veszi! Mért áldozná vérét azért az országért, amely földjéről elűzi, megélhetésére nincsen gondja? És ne felejtsetek hálásak lenni a Szabad (elvű) Demokratáknak sem! Hisz mekkora áldás az Ő felfogásuk a magyarnak!)

„A kalkulus az, amely szélnek ereszti a népet, s megengedi a szélnek, hogy szemünk láttára fújja el a por alakjában hazánknak termő talaját, mint ahogy elfújta Szíciliának földjét. Szíciliának földje száz év előtt élelmezője, kincstára fél Európának, ma csontváz, amelynek húsát lerágták a sakálok: Földjét kiszárította a kapzsiság, elfújta a szél”

 (Ez lett a mi sorsunk is, és ne feledjük Szicilia lett a „megélhetési bűnözés” az állami szintű maffiabűnözés első képviselője Európában, amihez oly lelkesen csatlakoznak uraink)

Pedig mindezeken ma még oly könnyű volna segíteni. A nép kevés szertetért, a föld kevés ápolásért is hálás. Mert olyan a nép, mint India hatalmas elefántja. Erős, félelmetes, nagy, de mozdulatlan és szelíd. Óriási munkát végez nagy erejével és egy gyermeknek is engedelmeskedik, ha az szertettel bánik vele és életét nem vonja meg tőle. De jaj, ha életét megvonják, jaj annak a vezetőnek, aki rosszul bánik vele, sokáig tűr, de kitörő dühében vállának egy rándulásától recsegve dől össze az egész cifra alkotmány, amelyet hátára építettek. Addig kell ápolni a ragaszkodását, amíg örömmel ragaszkodik: Azt megtartani nem lehet mással, mint szeretettel, a jogos igények kielégítésével.

       (A dőlt betűs szövegrész igazsága jött el 1956-ban!)

 

Idősebb vargyasi Dániel István báró az 1744. évi országgyűlés tagja, emlékiratában már a folyamatot követjük nyomon. Az emlékíró ideges figyelemmel kíséri a románságnak, „ennek a jövevény és idegen népnek példátlan és túlságos elterjedését és elszaporodását” ugyanannyira elárasította szinte egész Erdélyt, hogy úgy látszik, három bevett nemzete közül kettőt, ha nem is felülmúl, de már felér vele. Csodálatos ennek a népnek a szaporasága, látjuk ugyanis, hogy számos falu, melyet még 50 évvel ezelőtt részben oláhok, részben magyarok vagy szászok vegyesen laktak, ma pedig kihalva a régi lakosok, minden helyüket az idegen oláhok termékeny sarja tartja megszállva. Azon kívül számos falu látható, amelynek csak templomai és az őket körülvevő falak és tornyok árulják el, hogy valamikor magyarok vagy szászok birtokában voltak. Mai lakosai valamennyien idegen oláhok, akiknek ha idejében gátat nem vetnek, még inkább, pedig ha zablájukat megeresztik, és erejük megnövekedik, félő, hogy az idegeneknek ekkora sokaságából és annak féktelenségéből és eltűréséből, mint egykor a trójai lóból… a bevett és ősi nemzetségekre, végül az egész erdélyi népre pusztulás és végromlás tör elő.

 

Kocsis István A meztelen igazságért. Püski k.k.

 

23 komment

Címkék: politika trianon világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://szemcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr581154779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

big_mike 2009.05.31. 15:07:04

akkor most kit hibáztussunk a MI sorsunkért?
a németeket ? ezt te sem gondolod komolyan. Magunkat kéne, és akkor elindulhat végre a fejlödés, megtisztulás.. amig nincs betegségbelátás, nem is lesz gyógyulás.
Üdv

Art Mooney 2009.05.31. 15:38:04

a németek a felelősek a vörösterrorért?? mivan? ja, akkor trianonért meg az ufók, valószínűleg. ezt az ostobaságot..

persze az is szép, h a szöveg egy része pedig igaz, az index pedig a fasság részét emelte címlapra. gratulálok!

One China 2009.05.31. 16:07:13

@Art Mooney:
A németek elég rendesen pénzelték Lenint, svájci bankszámlákon keresztül.

pandacsökiboborján 2009.05.31. 17:18:44

Ebből a legszembetűnőbbaz, hogy a szocik egy külső hatalom fegyverei egy viszonylag erős ország bomlasztására.
Az MSZP-t ki pénzeli?Izrael?

Aradebil 2009.05.31. 17:21:50

@pandacsökiboborján: nincs szükségük rá,olyan jól jöttek ki a rendszerváltásból,olyan nagy vállalatbirodalmakat sikerült kézben tartaniuk,hogy meghagyják(ták) ezt a forrást a fidesz/szdsz duónak

pandacsökiboborján 2009.05.31. 17:30:31

ez @Aradebil: ez igaz.De a privatizáció során olyan állami vagyonokat adtak el,amelyet előtte a parasztságtól,a polgárságtól vettek az államosítás keretében,ergo a szocik a néptől lopták el ezt a tulajdont.Ha egy kormány ezt a tulajdont kártalanítás során elvenné tőlük,semmi okuk nem lehetne a panaszra.Ez egy rövidtávon gondolkodó mocskos tolvaj társaság.

lynx (törölt) 2009.05.31. 17:49:55

@big_mike: Akkor hibáztasd magadat, és én is téged foglak. Mégis mit kéne mondanunk? Hümm hümm, hülyék voltunk, megérdemeltük? Ilyen barmot.

lynx (törölt) 2009.05.31. 17:57:39

Egyébként hülye perpektíva ez, hogy ki a hibás. Volt két fél, amelyik háborúzott, és hogy ki a győztes, az csak a végén derült ki. Akkor nyilvánvaló volt, hogy melyik félhez tartozunk, és ez nem számított se jónak se rossznak.

Viszont végül kiderült, hogy egy rossz oldal nyert, mert az csak rossz lehet amelyik ilyen hülyén tudott lerendezni egy békét. Eleve hülye és szentimentális gyakorlat nemzetiségi határok mentén kialakítani országhatárokat, egy csomó egyensúlyi állapotot felbolygatva.

big_mike 2009.05.31. 18:06:17

@pandacsökiboborján: az MSZP -t mi pénzeljük te n00b, a centrum KFT meg az összes pénz az intrum justitiábol, az állami épitkezések és projectek nagy részen le kell adni a sápot, megy a gyurcsány féle alapitványhoz...

@Lynx: Te vagy a barom, hiszen az INTELLIGENCIA definicioja az alkalmazkodó készség egy szitációhoz :D amire te gondolsz az a tanulás, hüpp hüpp :) ha elverik a szádat akkor te odamész nagyobb puska nélkül? gondolom nem, de ha igen akkor hivjál fel és meglátjuk xD látom te hibáztatni akarsz valakit ahelyett hogy a tényekkel foglalkoznál, sokkal egyszerübb, de fel kell nöni egyszer... sajnos az ilyen gyépésből sok van, dehát ez 50 év kontraszelekcio eredménye :) Mit kéne csinalni ? nem zülleszteni az országot hanem forradalmat... gyáva népnek nincs hazája és konkrétan ez valosul most meg, hiszen több százezer ember lakása került veszélybe az elmult 1 évben. persze bármilyen konstruktiv rendszerkritikáért 2-8 év börtön jár...

kamasuka 2009.05.31. 18:21:55

"Berctold gróf (a monarchia londoni követe)" (...) "Berctold egészen külön játékot játszik"

Nem Leopold Berchtoldra gondolsz? Berchtold ...

"Conrád tábornok II. Vilmos vezérkari főnöke szerint"
Ő nem Ferenc József vezérkari főnöke volt? Vilmosnak nem Helmuth von Moltke volt a vezérkari főnöke? Moltke ...

Dax 2009.05.31. 18:22:05

igényes cikk, várom a fojtatást

Empty 2009.05.31. 18:25:46

@Dax:

Kit akarsz megfojtatni, kivel? :-)

kamasuka 2009.05.31. 18:50:36

@Empty:
"Károly Mihály"-t? :D
Gondolom ezért írta az igényest ...

Empty 2009.05.31. 18:53:44

@kamasuka:

Valóban, az általad is említett apró elírásokat figyelembe véve, nem az igényes a legtalálóbb jelzô.

:-P

Szúrófény 2009.07.20. 09:08:59

Felhívom a figyelmet,Jozef Ma(is)szarik,(a magyar arisztokratákra) paraszti származású egyetemi tanár, az tudta ki nyeri meg a világháborút, és ahhoz igazította diplomáciai lépéseit. Lásd életrajzát, kivel épített kapcsolatokat 1914-től folyamatosan. Másrészt a pirula keserű, de a hamis diagnózis,,(Trianonért csak mások felelősek) halálos.

Szúrófény 2009.08.15. 06:11:22

@lynx: "Nagyot hibáz,ki jóra inti az ostobát!"
"ne a tükröt vádold, ha a képed görbe" Moliere

Szúrófény 2009.08.15. 06:19:45

@Art Mooney: Tőled nagyobb, magukat okosnak, tájékozottnak, tartó emberek se hajlandók szembenézni ezzel!"Diagnózis nélkül nincs gyógyulás" Hamis diagnózis, halálos szokott lenni! Sokaknak inkább a halál, mint a hülyeségük elismerése.

Javorszarvas 2010.06.03. 12:56:50

Azert a Habsburgok is rendesen tettek a Trianonert! Sot foleg ok a ludasok, ha mar keressuk a bunosoket. Nem tudtak a "hungarus" tudattal leszamolni - mert igenis volt hungarus tudat, pont emiatt van az, hogy a legtobb hosunk, ironk nem magyar !! (Petofi, Kossuth, az Aradi 13 vertanubol majd mindegyik osztrak). II Ferenc meg se koronazta magat a Szt Koronaval (ez fobenjaro bunnek szamitott), 1701-ben Albert felrobbantotta es a foldde tette egyenlove Szekesfehervart, Visegradot, Esztergomot, Kalocsat (osszes fontos vilagi es egyhazi varat), maig nem tudjuk milyen volt (vagy hogy pontosan hol is volt?)

Aztan rank eroltettek a finnugor elmeletet a XVII-XVIII szazadban, csak azt a tudost tamogattak aki emellett tort landzsat. Huuu nem jut most eszembe a miniszter neve aki megnyitotta a szarmazaselemeti kongresszust 1897-ben Bp-en, o kijelentette az elejen, hogy csakis kizarolag a finnugor elmeletet tamogatja a "magyar" kormany a turanival szemben a jovoben, barmi is lesz a kongresszus kimenetele.

A finnugor elmelet alapjan lehetett megrendezni a Milleniumi Unnepsegeket, ami egy uzenet volt a kisebbsegeknek Mo-on: a magyarok "csak" ezer eve jottek ide, es elfoglaltak a draga szlav/dak foldet, betolakodtak ide!

Na ez adta a Trianonhoz a kezdo lokest! Utana lehet hablatyolni hogy Benes meg a nemetek mit kavartak, a magyar megahazaarulok (Karolyi) mit kovettek el DE! a Trianon nem a magyarok bune, aki ezt mondja az a kollektiv bunosseg alapjan buntet.

Javorszarvas 2010.06.03. 13:02:18

Ja csak annyi, hog ugye a finnugor elmeletet, az ezer eves magyar ittletet nem kell kommentalnom, hogy az ujabb kutatasok (genoterkep, rovasiras-kutatas) egyetrelmuen bizonyitjak, hogy nincs alapjuk...

Mert Attila is "visszafoglalta" a teruletet. De ez mar egy masik vita lenne.....

Szúrófény 2016.05.11. 08:22:27

@big_mike: Trianon Magyar uralkodóréteg, (országvezetés) baromsága!
.
„Unalom a rosszra hajló embert rosszá, a jóra hajlót boldogtalanná teszi, s valóban szánakozásra méltó kinek az életben dolga nincs.” Széchenyi Hitel 1836! S maguk tudják munkásságaik által elejét venni jövendő elaljasodásoknak”. Emlékezzünk a magyar nemesség volt a mai szóval uralkodó osztály, amely magának tartotta fenn az ország vezetés jogát. Akit Petőfi így jellemzett: „Nem írok, nem olvasok, én magyar nemes vagyok”… Munkátlanság csak az élet, van életem, mert henyélek”.
Hogy a nemesség nagyobb részének olly szívre ható szegénysége, hiányos vagy semmi nevelése s ekképp égbekiáltó tudatlansága s járatlansága közt, olly törvények alatt, melyek a rendbontóknak kedveznek, inkább mint a rendszeretőknek, a közhenyélésnek közepette, nincs a hazában több baj, több veszély, mint melynek tanúi vagyunk. ” Herman Ottó: Magyarokról

Szúrófény 2016.05.11. 08:25:35

@Aradebil: Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.
"Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1802! beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó! Márai Sándor
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)
„Mi felakasztjuk a kis tolvajokat, a nagyokat kinevezzük politikai posztokra!” Mondta volt Esopus!

Szúrófény 2016.05.11. 08:30:29

@Javorszarvas:
Régen, Magyarország.
Régen, talán még, Magyarország volt.
Nincs már magyar, elmagyarosodott.
Legfeljebb, aki ma még lakja,
Bevándoroltak leszármazottja!
Mindenféle, kétes népség,
Vegyes ajkú, semmi kétség
Magyar a duma, egymást értsék!
Semmi egyéb, közös érték!
Ahány ember, húz annyi fele!
Más érdeke, célja, gyökere!
Ezerfelé, mindenfelé, húzza,
Egymásnak bőrét, lenyúzza!
Mind másikon akar keresni!
Emberségét is, hamar elveszti!
Egy a cél, a szent haszon!
Szenved, de gazember nagyon!
Pusztul belé, vagy elmenekül,
Kicserélődik legvégül!
Itt senki nem, boldogul,
Ki rendes, tiszta, botorul,
Becsületesen akar élni!
Itt, nincs helye, úgy érzi!
2015-05-08

Kik a Kárpátok gödrét ma lakják!

Őket már, nem lovak hozták!
Maguk jöttek, gyalog egykoron
Mezítláb, vagy bocskoron!
Paplakba, hivatalba beültek,
Maradék magyarok menekültek!
Megint nyugatra, útnak indultak!
Nyilaik, lovaik, már nem voltak!
Igaz, vissza se igyekeztek!
Hont, a hazába nem leltek!
Elolvadtak, népi kohóba.
Amerikát keresve, távolba!
A prérin leltek, maguknak földet,
Pusztájukról elűzöttek!
A másvilág megadta nékik,
Miért is, ma se értik?
Mit az óhaza nem adott,
Se életet, se sírhantot!
Nyelvét is, hamar elfelejti.
Nem volt, igaz hazája néki!
Otthonába, mind beültek,
Máshonnan menekültek!
Néki kellett innen elmenni,
Ha meg akar, maradni, élni!
2015-05-21

Isten veri a magyart,
Jókedvvel bőséggel,
Gyűlöli, mint a szart,
Mert paktál ellenséggel,
Balsors, akit hiába tép,
Elitta már rég e nép
A maradék, tyúk eszét!
Felélte már, múltat jövendőt,
Nincs még 1 ki követné őt!

Őszi földön,

Mint, őszi földön, hullott dió
Ősi földön, mindenütt sidó!
Szamárlétrán, lopótök,
Valamit néked is lök!
Kövér, nagy, és aszott,
Veled jól kibasuott
A behurcolt szapora
Magyar élet, már soha
Nem lesz neked élhető
Anyafölded éltető!
Rajtad aranka gyom!
Elszív, és agyon nyom!
süti beállítások módosítása